Ruitschade auto

Home » Personenwagens » Ruitschade auto

Bij ruitschade is er sprake van een ster in de ruit of een grotere schade zoals een barst. Een voordeel is dat tegenwoordig de ruiten in een auto gemaakt zijn van gelaagd glas. Dit betekend dat het glas niet breekt in stukjes, maar dat er een barst ontstaat. Je kunt met de auto blijven rijden. De ruitschade beperkt daardoor wel je zicht. Daarom kan ruitschade gevaarlijk zijn en moet de schade snel worden hersteld of opgelost.

Klik hier om een afspraak te maken

Hoe ontstaat ruitschade aan de auto?

Op verschillende manieren kan er ruitenschade aan de auto ontstaan. De meeste voorkomende zijn:

  • Opspringende steentjes
  • Vandalisme
  • Storm en hagel

De ruitschade kan verschillen van een ster tot een barst. Ruitschade wordt daarom ook op verschillende manieren herstelt. Een barst herstellen kost meer tijd dan het herstellen van een ster. Dit komt omdat bij een barst de ruit volledig vervangen moet worden. Een sterretje daarentegen kan hersteld worden.

Welke ruitschade kan herstelt worden?

Vaak ontstaat er een ster in de ruit als je ruitschade oploopt aan je auto. Wanneer een sterretje in de autoruit niet groter is dan een 50 eurocent munt kan deze perfect hersteld worden. Voor het herstellen van een sterretje maken wij gebruik van de harsinjectiemethode waardoor de voorruit na herstelling haar oorspronkelijke stevigheid behoudt. Wacht hier niet te lang mee. Warmteverschil kan ervoor zorgen dat het sterretje een barst wordt. Wanneer het sterretje te groot is of er een barst is ontstaan kunnen wij de autoruit ook perfect vervangen, ongeacht het automerk, model of leeftijd van de wagen.

Tips om ruitschade te voorkomen

Ruitschade bij de auto is lastig te voorkomen. Toch zijn er een aantal tips die je misschien kunnen helpen.

  • Houdt voldoende afstand van het voertuig voor je (vanwege opspringende steentjes).
  • Leg geen dure spullen in het zicht. Dat vermijd auto-inbraak.
  • Ga niet de weg op als het stormt, houdt dus het weerbericht in de gaten.
Klik hier om een afspraak te maken

Wat onze klanten zeggen

Oplossingen

Heb je ruitschade aan de auto? Het kan onveilig zijn om met ruitschade te rijden. Voorkom dat de ruitschade aan de auto erger wordt. Neem contact op met Schade Herstel Midden Nederland. Laat onze ervaren schadeherstellers de ruitschade herstellen.

1. Schade-opname

Heb jij autoschade en wil je weten wat de kosten zijn? Je bent van harte welkom op onze vestiging voor een officieel schaderapport of voor een kostenindicatie.

Ben je in de buurt dan kan je direct langskomen om de schade te laten opnemen. Uiteraard werken wij ook op afspraak. Deze afspraak kan telefonisch of via ons contactformulier worden gemaakt.

Mocht de auto niet meer veilig of rijdbaar zijn, dan krijg je van ons een vervangende auto voor de periode waarin het herstel plaatsvindt.

Vraag dan hier offerte aan

2. Herstel

Door gebruik te maken van de nieuwste technieken zijn wij in staat jouw auto snel en vakkundig te repareren. We werken met originele merkonderdelen en A-merk lakken.

In eerste instantie worden de deuken uit het voertuig gehaald, mocht dit niet mogelijk zijn wordt het onderdeel vervangen. Vervolgens ondergaan de onderdelen diverse processen. Plamuren, schuren en het spuiten in de originele lakkleur.

Daarna wordt de auto geheel opgebouwd en getest op diverse punten, zodat de auto weer veilig de weg op kan.

Meld jouw schade

3. Aflevering

Na een grondige reiniging, van binnen en buiten, word je gebeld en wordt er een afspraak gemaakt voor de aflevering. Je kan weer veilig op weg!

Op de door ons verrichte werkzaamheden ontvang je 7 Jaar FOCWA-garantie.

Bekijk onze referenties