Ruitschade camper

Home » Campers » Ruitschade camper

Heb je ruitschade opgelopen aan jouw camper? Dan kunnen wij dit voor je herstellen. In de meeste gevallen ontstaat er een ster of barst. Gelukkig zijn de ruiten van de cabine gemaakt van gelaagd glas. Hierdoor breekt het glas niet in stukjes. Je kunt hiermee blijven rijden. Een ster kan wel groter worden, wordt je zicht beperkt? Ga dan niet rijden, dit zorgt voor een onveilige situatie.

Ook de ruiten aan de buitenkant van de camper of de dakramen kunnen beschadigen. Deze ruiten zijn in de meeste gevallen gemaakt van acrylglas. Ook deze ruiten kunnen wij gemakkelijk vervangen.

Klik hier om een afspraak te maken

Hoe ontstaat ruitschade aan de camper?

Veel voorkomende oorzaken van ruitschade aan de camper zijn:

  • Vandalisme/inbraak
  • Opspringend asfalt door rijdend verkeer
  • Aanrijding met wild
  • Noodweer

Zoals al eerder gezegd kan de ruitschade een ster of barst zijn. Een ster wordt anders herstelt dan een barst.

Welke ruitschade kan herstelt worden?

Het komt vaker voor dat er een ster ontstaat bij je ruit aan je camper. Als de ster niet groter is dan een 1 euro munt, kan het gemakkelijk worden herstelt. De ruitschade wordt groter als het warm is. Vooral als je op vakantie gaat naar een warm gebied, kan dit dus snel ontstaan. Als je dit op tijd laat maken, voorkom je dat de camperruit moet worden vervangen.

Naast een ster kun je ook een barst of scheur hebben. Een barst of scheur is te groot om te herstellen. Daarom moet de ruit vervangen worden.

Tips om ruitschade te voorkomen

Er kunnen op verschillende manieren ruitschade aan de camper ontstaan. Een aantal manieren om ruitschade te voorkomen:

  • Door voldoende afstand van het voertuig voor je te houden voorkom je opspringende steentjes.
  • Door geen dure spullen in het zicht te laten vermijd je camper-inbraak.
  • Als het stormt, kom dan niet op de weg, zo ontwijk je takken en steentjes.
Klik hier om een afspraak te maken

Wat onze klanten zeggen

Oplossingen

Heb je ruitschade opgelopen en ben je van plan om op vakantie te gaan met de camper? Als je op vakantie naar een warm gebied gaat, wordt de ruitschade alleen maar erger. Het kan ook onveilig om met ruitschade te rijden, door het zicht dat ontnomen wordt. Om te zorgen dat je weer veilig de weg op kan, neem dan contact op met Schade Herstel Midden Nederland. 

1. Schade-opname

Heb jij schade aan de camper en wil je weten wat de kosten zijn? Je bent van harte welkom op onze vestiging voor een officieel schaderapport of voor een kostenindicatie.

Ben je in de buurt dan kan je direct langskomen om de schade te laten opnemen. Uiteraard werken wij ook op afspraak. Deze afspraak kan telefonisch of via ons contactformulier worden gemaakt.

Vraag dan hier offerte aan

2. Herstel

Door gebruik te maken van de nieuwste technieken zijn wij in staat jouw camper snel en vakkundig te repareren. We werken met originele merkonderdelen en A-merk lakken.

In eerste instantie worden de deuken uit het voertuig gehaald, mocht dit niet mogelijk zijn wordt het onderdeel vervangen. Vervolgens ondergaan de onderdelen diverse processen. Plamuren, schuren en het spuiten in de originele lakkleur.

Daarna wordt de camper geheel opgebouwd en getest op diverse punten, zodat je weer veilig de weg op kan.

Meld jouw schade

3. Aflevering

Na een grondige reiniging, van binnen en buiten, word je gebeld en wordt er een afspraak gemaakt voor de aflevering. Je kan weer veilig op weg!

Op de door ons verrichte werkzaamheden ontvang je 7 Jaar FOCWA-garantie.

Bekijk onze referenties